Contact
Nieuws 3 min leestijd 25 november 2020

Samen Sterk met Bolenius

Covid-19 heeft een enorme impact op onze wereld. De Horeca is een van de branches die het hardst getroffen is. In de komende reeks interviews praten we met horecaondernemers over de impact die Covid-19. We praten over de economische consequenties en over de toekomst. Wij spraken we met Xavier Giesen mede-eigenaar en Maître van Bolenius.

Bolenius
Bedankt voor je medewerking aan de SamenSterk Interviews met Restaurant Bolenius. Hoe raakt de crisis Restaurant Bolenius en hoe raakt het jou en Luk als ondernemers?

Het is heel erg schrikken. Wij gaan van 100% omzet naar 0% omzet, zo moet je het zien. En hoe gaat dat? Ja, dat is wel ernstig (lacht).

Jullie zitten natuurlijk op de Zuidas met bedrijven eromheen en die mensen zijn nu ook allemaal thuis aan het werken.

Ja, de kantoren zijn zo goed als allemaal gesloten en er loopt slecht een enkeling rond. Maar bij ons is het natuurlijk hetzelfde verhaal. Wij zijn vorige week rustig aan begonnen met wat schoonmaakwerkzaamheden, het klaarzetten van terrassen. We zijn de puntjes op de “i” te zetten, maar om ons heen gebeurt er echt helemaal niks.

Werd het niet al stiller voordat de horeca officieel sloot? Toen op 15 maart alle mensen werd geadviseerd om thuis te werken?

Nou, wij zagen een week voordat de lockdown er was onze reserveringen al gigantisch teruglopen en dat vonden wij al geen goede zaak om het zo maar even te noemen. Dat alles even is gesloten voor de gezondheid dat snappen we wel. Dat is ook goed ook en dat moet ook gebeuren, maar het raakt ondernemers wel erg hard. Wij zijn eigenlijk heel voorzichtig en sober en we hebben gelukkig niet veel hoeven weg te gooien, omdat wij constant met versproducten werken. Het laatste wat we hadden hebben we nog kunnen verwerken, dus ja op die manier houden wij de kosten laag. Voor de rest is het veel leveranciers bellen en met elkaar eruit zien te komen, want straks willen wij met zijn allen weer door, dus ook zij moeten gewoon hun verdiensten hebben.

Ja, precies. Je hebt elkaar nodig uiteindelijk, want als er veel mensen wegvallen waar gaan de ondernemers dan hun geld weer vandaan halen.

Ik werk uitsluitend met horeca leveranciers en ja die vangen de klap net zo hard als ons en die willen op een gegeven moment ook weer door. Uiteindelijk worden we door de overheid geholpen. Het is in ieder geval een goede geste om het zo maar te noemen. Maar je moet als bedrijf wel redelijk gezond zijn wil je deze crisis goed doorkomen, het is wat dat betreft wel een spannende periode.

Zijn jullie bezig bezig met take away of een soort drive through voor mensen die nog wel op kantoor werken en hun lunch kunnen komen ophalen?

In ons segment en markt is dat toch wat lastiger, althans dat vinden wij zelf. We weten ook niet meteen of het aanslaat en je genereert misschien een beetje omzet, maar dat gaat ook weer af van je loonsom wat je de overheid terugkrijgt. We zitten een beetje in dubio of het voor ons interessant is of niet. Tot nu toe vinden wij zelf nog van niet.
Dan doen wij liever alle schoonmaakwerkzaamheden en zorgen we ervoor dat als we straks weer open mogen gaan er echt volop tegen aan kunnen. Ook met een deel opening zouden we al blij zijn, want daar is ons restaurant een heel goed restaurant voor, alle tafels staan al ver uit elkaar men heeft al wat meer ruimte hier en ja, op die manier houd je het personeel ook gemotiveerd en bezig. (Lacht).

ja, precies. En mijn tweede vraag sluit hier eigenlijk goed bij aan. Wat doe jij om zo goed mogelijk deze periode door te komen?

We zorgen dat we helemaal klaar zijn voor het moment dat we wel weer open mogen gaan, ook al zal dat misschien gefaseerd zijn.  En voor de rest…. voorzichtig leven en ons aan de regels te houden om ervoor te zorgen dat Nederland zo snel mogelijk weer gezond wordt.

En wat zou je aan ondernemers om je heen zeggen om vooral niet te doen in een tijd als deze?

Dat vind ik zelf heel moeilijk om te zeggen. Je moet in ieder geval vooral niet opengaan, want ik hoorde laatst een verhaal van een ondernemer die dat toch heeft geprobeerd en dan krijg je dus natuurlijk flinke boetes en dat vind ik niet slim. Verder vind ik dat heel erg lastig! Dat durf ik niet te zeggen. Ik denk dat dit per ondernemer weer anders is.

Zie je naast alle ellende je ook een stip aan de horizon? Is er wel een positieve kant aan deze corona crisis?

Als ondernemer, zie ik er eerlijk gezegd heel weinig positiefs aan.

En als mens?

Nou ja, het is wel een tijd van bezinning. Je gaat even iets meer nadenken over het leven, dat is op zichzelf niet zo heel verkeerd. Maar ik vind dat heel lastig, want ik praat nu echt vanuit de ondernemers kant en onze branche is zo hard getroffen dat ik er niet echt iets positiefs uit kan halen.

Nee, dat begrijp ik. Dat is nu ook lastig. Zeker als je natuurlijk een restaurant hebt met weinig zitplaatsen is dat natuurlijk helemaal al een ander verhaal dan een hotel of groot restaurant.

Hotels zijn ook hard geraakt. Sowieso Amsterdam als stad, waar heel veel horeca zit en dat toch zeker ook op toerisme leeft, ja die gaan een moeilijk jaar tegemoet. Toerisme gaat nog langer duren denk ik dan dan de restaurants die weer op gang gaan komen.

Ja, denk maar als je zelf op vakantie zou gaan. Voel jij je op je gemak om lekker naar de Costa del Sol op vakantie te gaan bijvoorbeeld.

Nee, ik denk dat er heel veel vakanties uitgesteld gaan worden, dus dan hoop ik een beetje op vakantie in eigen land en dat men dan en masse naar Amsterdam komt. Dat zou voor ons natuurlijk heel goed zijn. Dus ja, wij zullen de zomer ook gewoon doordraaien, waar wij normaal twee weken dicht zijn. Ik verwacht namelijk dat alle kantoren om ons heen ook gewoon zullen door werken, want daar zitten nu ook alle mensen thuis. Het extra sluiten wat we normaal doen, dat zit er voor ons dit jaar niet in.

Nee, begrijpelijk ook. De volgende vraag is een wat luchtigere vraag. Welk recept zou je weleens in handen willen hebben en wel recept van jou en Luk zou je willen delen?

Het bietje uit de klei, dat is wel ons signature gerecht maar daar heb ik niet echt een receptuur van voor je. In deze tijd denken mensen wel meer na over hun gezondheid en dus ook over het eten van groenten en daar sluit ons restaurant gewoon heel erg goed bij aan. Mensen zijn wel bereid meer te betalen voor goed eten en zeker als het verantwoord eten is, dus ik hoop dat we de goede lijn hebben in gezet en dat we daarom straks vaker meer gasten zullen terug zien.

Is er misschien zelf een recept wat je voorbij hebt zien komen of dat je ergens hebt gegeten en waarvan je dacht dat zou ik zelf wel een keertje willen maken.

Nee, hahaha. Dat vind ik een lastige, daar heb ik niet over nagedacht.

En als laatste vraag van dit interview! Welke chef of Maître of ondernemer zou jij willen nomineren voor een volgend interview.

Daar heb ik over nagedacht en weet ik wel een goede voor. Ik weet dat sinds kort Sander en Anne Spruit naar Annoncer zijn overgestapt en die hebben een heel leuke renovatie gehad in hun eigen restaurant. Ik denk dat zij het heel leuk vinden en dat je van hen een eerlijk en leuk bericht krijgt van hoe zij de crisis doorstaan. Dat zijn ook jonge ondernemers en die vinden het Annoncer systeem toch wel een mooi systeem, dus ik nomineer hun om even contact mee op te nemen. Zeg maar dat ik jullie gestuurd heb (lacht)

Dat zal ik er zeker bij zeggen. Hartstikke bedankt voor het interview en ik hoop dat het allemaal goed komt.

En jullie ook succes de komende periode en dat we allemaal maar gezond mogen blijven. Dat is toch het belangrijkste.

Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste natuurlijk.

Erik Souren
Sales Executive
Erik Souren
Sales Executive