Contact

The architects
of hospitality Al 30 jaar.

Een hoogwaardige hospitality beleving komt altijd neer op de details. Zoals de eigenheid van het concept en aanbod. De verfijning van gerechten. De manier van presenteren. De persoonlijke touch van de ondernemer. Evenals een entourage en setting die aansprekend is. Voor Index betekent automatisering, de optimalisatie van dit samenspel. Eén waar het gebruiksgemak, net zoals de efficiëntie en de stabiliteit van onze oplossingen ervoor zorgen dat de focus bij de hospitality beleving kan blijven. Wij zijn specialisten in het Food & Beverage domein. Zo worden al onze systemen ontwikkeld vanuit een horeca perspectief en door voormalige F&B professionals. Vandaar dat zij dit doen zij met dezelfde zorgvuldigheid en aandacht als die van horeca ondernemers. En dat wij door onze horeca achtergrond precies weten met welke uitdagingen onze klanten te maken hebben. Zodoende sluiten wij onze producten en diensten naadloos aan op de (hoogste) gastronomische én bedrijfsmatige doelstellingen van onze klanten.

What we do

Voor F&B professionals.
Door F&B professionals.

Open & transparant

The architects of hospitality zoals wij onszelf noemen, bestaan uit doorgewinterde F&B professionals met een liefde voor ict en automatisering van complexe processen. Wij praten dezelfde taal als de horecaondernemer en we zijn er dan ook voor de F&B professional. Wij richten ons op de grote projecten, met vaak complexe en ingewikkelde uitdagingen. Gezien de complexiteit van onze business vinden wij openheid en transparantie erg belangrijk. Wij zullen altijd eerlijk zijn naar de klant over wat we wel en niet kunnen beloven.

Afspraak is afspraak

Wij zijn betrouwbaar en integer en we komen gemaakte afspraken in principe altijd na. Mocht dat een keer niet het geval kunnen zijn dan trekken we op tijd aan de bel. Met ‘afspraak is afspraak’ zeggen we dus eigenlijk u kunt op ons aan en eerlijk gezegd verwachten we dat andersom ook. Tenslotte is het maken van een afspraak iets dat we samen doen. Wij vinden het belangrijk dat er duidelijkheid over de afspraak is. Dit geldt overigens niet alleen voor klanten, maar ook binnen onze teams. Het hoort bij het proces van afspreken, bespreken, aanspreken op en uitspreken.

 

Keep reading
support
24/7 goede service & support

Jouw horecaonderneming moet altijd kunnen doordraaien. Daarom is uitstekende 24/7 service en support erg belangrijk. Je moet op ons kunnen rekenen. Juist als er zich onverhoopt een storing voordoet. Zodoende staat onze helpdesk voor je paraat. Zoals gezegd vierentwintig uur per dag. Zeven dagen per week.

Who we serve
Betrouwbaar en eerlijk advies

Index levert niet alleen betrouwbare producten, maar geeft ook altijd eerlijk en onafhankelijk advies. Betrouwbaarheid die wordt geprezen door onze partners en klanten. En die essentieel is voor onze business. Vandaar dat onze aanpak altijd is gestoeld op transparantie en eerlijk advies.

Who we are
QSR ConnectSmart® Kitchen
Innovaties door professionals

Wij zijn continue bezig met het innoveren van onze producten en diensten. Wij veranderen de manier waarop mensen in de gastronomie en F&B werken. Dit doen wij door naar de markt vanuit de (eind)gebruiker kijken. Vanuit inzicht en creativiteit ontwikkelen wij ideeën die revolutionair en vernieuwend zijn.

What we do
Voor F&B professionals. Door F&B professionals.